TÜRK TELEKOM YERLEŞKESİ

Periyot
2011
İnşaat Alanı
10000 - 100000
Durum
Tasarım Projesi

 

İŞVERENBAŞLANGIÇBİTİŞİNŞAAT ALANIYERDURUM
Turk Telekom2011201165.000 m²İstanbulTasarım Projesi

Galeri

PROJE DETAYLARI

Bu çalışma ısrarcı bir anıtsallığı değil, günümüz evrensel kültürünün ulaştığı değerleri duyumsatacak temsili niteliği  yüksek bir anlamsallığı amaçlamaktadır. Kurum üyeleri ve çalışanların benimseyip sahiplenecekleri yapı birimleri ve bahçelerden oluşan, çevreye duyarlı, şeffaf, sıcak, insani bir “iletişim ortamı” tasarlanmaya çalışılmıştır.

Kurgu, çalışma saatleri dışında da 24 saat yaşayacak kurum çalışanları ve misafir kullanıcılara çeşitli sosyo – kültürel olanaklar sunacak biçimde bir “sosyal odak” olarak planlanmıştır. Bu doğrultuda esas giriş alanı dışında bağımsız sosyal giriş ve servis girişleri de düzenlenmiştir.

Çalışma birimleri esneklik içerecek ve yüksek teknolojik gereksinmelere yanıt verecek biçimde tasarlanmıştır.

Tasarım mevcut topografik özelliklerden azami derecede yararlanacak biçimde kesitlendirilmiş emsal dışı kazanılan  sosyal katların altında kapalı otopark katları oluşturulmuştur.

Bitkilendirilmiş çok sayıda farklı nitelikteki bahçe ve avluların varlığı, doğa dostu enerji sistemleri ve malzemelerin kullanılması, atık yönetimi ve geri kazanım gibi özellikler tasarımın “ekolojik duyarlılık” göstergeleridir.